Вебер: Екстрена допомога країнам єврозони в майбутньому повинна бути прив'язана до суворих умов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вебер: Екстрена допомога країнам єврозони в майбутньому повинна бути прив'язана до суворих умов

Казна та Політика
161
Екстрена допомога країнам єврозони в майбутньому повинна бути прив'язана до "суворих і хворобливих" умов, які стали б стимулом для дотримання урядами бюджетних норм, вважає член ради ЄЦБ і глава Бундесбанка Аксель Вебер.
"Варіант тимчасової фінансової підтримки країн єврозони повинен зберігатися, але використовуватися тільки у випадку існування чіткого ризику поширення проблем на інші країни регіону, - заявив Вебер в інтерв'ю агентству Bloomberg. - Використання цього варіанта повинно бути прив'язане до суворих і хворобливих умов".
Європейські лідери шукають способи суворості норм, що стосуються рівня дефіциту бюджету в країнах-членах єврозони. Боргова криза, що вибухнула в Греції в травні цього року, змусило керівництво регіону створити програму екстреної підтримки країн єврозони, щоб запобігти поширенню кризи.
Незважаючи на те, що уряди багатьох країн регіону почали вживати заходів для скорочення бюджетних видатків, інвестори як і раніше сумніваються в здатності деяких членів єврозони фінансувати власні потреби.
За словами Вебера, необхідне створення системи "автоматичних санкцій" для країн, що порушують бюджетні норми.
Дуже важливо відслідковувати не тільки показники дефіциту бюджету країн єврозони, але й обсяги їх боргу, відзначив він.
Виступаючи в США 12 жовтня, Вебер заявив, що ЄЦБ повинен припинити покупку боргових зобов'язань країн єврозони, включаючи Грецію й Ірландію.
У четвер він підтвердив свою думку, заявивши, що "збереження стимулюючої фінансової політики для країн, що мають істотні внутрішні проблеми, неприйнятно".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас