США почали наймасштабніше розслідування іпотечних порушень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США почали наймасштабніше розслідування іпотечних порушень

Кредит&Депозит
473
Всі 50 американських штатів почали спільне розслідування того, яким чином іпотечні кредитори вилучали за неплатежі будинки в тисяч сімей, повідомляє ВВС.
За деякими даними, з грудня 2007 року по теперішній час в США було вилучено понад 2,5 млн будинків і квартир, а проти іпотечних компаній були висунуті звинувачення в тому, що під час подібних операцій вони подеколи здійснювали махінації з документами, зокрема, що деякі співробітники банків підписували папери, не читаючи.
В процесі розслідування влада кожного з штатів перевірить достовірність і законність документів, які кредитори використовували при виселенні людей з їхніх будинків.
"Справа не просто в дірах в документах, - пояснив генеральний прокурор Айови Том Міллер, - але і в тому, що деякі компанії порушували закон і багато людей втратили житло".
"Те, що ми спостерігаємо, це не просто технічні тонкощі, - відзначає генпрокурор Огайо Річард Кордрей. - Йдеться про права домовласників на приватну власність і про справедливість нашої судової системи, яка не може виносити ухвали, ґрунтуючись на сфальсифікованих доказах".
Деякі іпотечні позичальники, такі як Bank of America і JP Morgan Chase, вже припинили процедуру вилучення нерухомості в тих випадках, які викликають питання. Інші, наприклад, Citigroup і Wells Fargo, цього не зробили, заявивши, що їхня совість чиста.
Білий дім, у свою чергу, відхилив заклики про введення тимчасового мораторію на вилучення нерухомості за неплатежі, оскільки така міра може призвести до найнесподіваніших наслідків для даного сегменту ринку. Спостерігачі при цьому говорять, що адміністрація президента США Барака Обами стурбована тим, що результатом заборони може стати скорочення числа операцій з придбання будинків, а це нашкодити відновленню сфери торгівлі нерухомістю після тяжкої кризи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас