ЗМІ: Чилійські гірники зароблять до 50 тис. дол за кожне інтерв'ю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Чилійські гірники зароблять до 50 тис. дол за кожне інтерв'ю

467
Врятовані в Чилі шахтарі мають намір надалі заробити на продажі історії трагедії різним виданням, пишуть в четвер чилійські ЗМІ. За попередніми оцінками, гірники зможуть отримати від п'яти тисяч до $50 тисяч за кожне детальне інтерв'ю про перебування у підземному полоні.
Між тим, як вказують місцеві ЗМІ, шахтарі ще кілька тижнів тому категорично заборонили своїм родичам укладати якісь операції у зв'язку з цим.
Крім того, 1 жовтня, перебуваючи під землею, вони підписали угоду про створення асоціації, яка володітиме ексклюзивними правами на інформацію про трагедію, що їх спіткала. Документ навіть завізувала нотаріус Кароліна Морена, що спілкувалася з полоненими з табору рятувальників "Надія" за допомогою відео-конференції. Проте експерти вказують, що угода поки що не має законної сили, оскільки заявники повинні були викласти своє бажання юристові при особистому спілкуванні.
Нагадаємо, в ніч на четвер, 14 жовтня, 33 гірники чилійської копальні Сан-Хосе, що провели під завалами більше двох місяців, були підняті на поверхню під час багатогодинної рятувальної операції.
За словами міністра охорони здоров'я Чилі Хайме Маньяліча, у піднятих з аварійної шахти чилійських гірників виявлені інфекції порожнини рота і проблеми із зором. Один з врятованих хворіє на пневмонію.
Все це, за словами міністра, є наслідком тривалого перебування в антисанітарних умовах і темряві. Проте, стан шахтарів виявився набагато кращим, ніж передбачали лікарі.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас