Мінфін Греції оголосив список збиткових підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Греції оголосив список збиткових підприємств

302
Міністерство фінансів Греції оголосило в середу список із 11 державних підприємств, збитки і борги яких можуть сприяти новому перегляду бюджетного дефіциту країни.
За даними Мінфіну, державні компанії збиткові, борг багато разів перевищує доходи, а зарплати роздуті. Так, 11 державних компаній принесли в 2009 році 1,7 мільярда євро збитків. Загальний борг компаній склав майже 12 мільярдів євро - це у вісім разів більше їх сукупних доходів. В середньому кожен службовець отримував річну зарплату у розмірі 40,7 тисяч євро, не рахуючи страхових внесків працедавця - це вчетверо більше встановленої в країні мінімальної зарплати. Більше всіх отримували працівники афінського легкого метро - в середньому 56,5 тисяч євро на рік.
Серед 11 найзбитковіших держкомпаній - шість транспортних, дві оборонних, а також компанія туристичного розвитку, компанія з експлуатації автомобільних доріг і організація, що займається державним іподромом.
При цьому продовжується протистояння між урядом і профспілковими працівниками збиткової Організації залізниць Греції. Уряд має намір реформувати галузь, частково приватизувавши її і перевівши до 40% з 6 тисяч службовців на іншу роботу. У відповідь залізничники страйкують. Так, в четвер, 14 жовтня, на 24 години зупиняться всі поїзди в країні. Також не працюватиме залізничне сполучення між грецькою столицею і її міжнародним аеропортом.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас