Аудит: Уряд Тимошенко незаконно використав 2,3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аудит: Уряд Тимошенко незаконно використав 2,3 млрд грн

Казна та Політика
4702
Уряд Юлії Тимошенко незаконно використав 2,3 млрд грн (200 млн євро) отриманих за рахунок продажу квот на викиди вуглецю в рамках Кіотського протоколу. Про це на прес-конференції повідомив керівник юридичної фірми Akin Gump Strauss Hauer and Sell Марк Макдугалл, який проводив аудит діяльності попереднього уряду разом з компанією Trout Kacheris, передає кореспондент РБК-Україна.
"Найбільший приклад неправомірної поведінки виявлений іноземними аудиторськими компаніями полягав у незаконному використанні 2,3 млрд грн (200 млн євро) отриманих за рахунок продажу квот на викиди вуглецю в рамках Кіотського протоколу. Високопосадовці використовували ці кошти для приховування серйозного дефіциту в пенсійній системі України незадовго до президентських виборів в Україні", - сказав М.Макдугалл.
При цьому він зазначив, що під час аудиту було виявлено випадки використання офшорних підставних компаній і фіктивних договорів для продажу автомобілів та медикаментів уряду за завищеними цінами. Крім того спостерігались маніпуляції договорами з цукром, випадки несанкціонованого використання коштів для проведення програми реєстрації землі.
В свою чергу, партнер компанії Trout Cacheris Плато Качеріс повідомив, що аудиторська компанія наразі займається питанням, яким чином ці кошти будуть повернуті в державний бюджет України.
Крім того, він не дав конкретної відповіді на запитання, скільки коштувало уряду Миколи Азарова проведення даного аудиту, зазначив лише: "Це коштувало значно менше, ніж вкрав попередній уряд з державного бюджету України". Також він зазначив, що наразі проводяться два судові процеси у США та Великобританії за позовами українських міністерств до іноземних компаній, які за інфляційними цінами погодили закупівлю медикаментів в Україні та судові процеси, пов'язані із закупівлею автомобілів.
В свою чергу партер компанії Trout Kacheris П.Качеріс додав, що незаконне використання бюджетних коштів у розмірі 2,3 млрд грн урядом Ю.Тимошенко не поодинокий випадок. Оскільки під час аудиту було виявлено порушення і незаконний обіг коштів під час транзакцій, які у кожному випадку складали понад 10 млн євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас