Янукович доручив Мінпаливенерго відновити транзит казахстанської нафти з 2011 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович доручив Мінпаливенерго відновити транзит казахстанської нафти з 2011

Енергетика
110
Президент Віктор Янукович доручив міністру палива і енергетики Юрієві Бойку і голові правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Євгену Бакуліну до 30 грудня вжити заходів для відновлення транзиту казахстанської нафти через територію України обсягом до 8 млн. тонн на рік, починаючи з 2011 року.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.
В ці ж терміни Бойка і Бакулін повинні подати в Кабінет Міністрів конкретні пропозиції про можливість участі українських підприємств у розробці родовищ нафти і газу на території Казахстану.
Також до 30 грудня Бойку, Бакуліну і міністру закордонних справ Костянтину Грищенку доручено завершити переговорний процес щодо участі казахстанських підприємств у будівництві терміналу з перевалки зрідженого газу в українському порту і подати в уряд конкретні пропозиції.
Крім того, в 1 півріччі 2011 року Бойко, Грищенко і голова Держкомітету ядерного регулювання Олена Миколайчук повинні розробити тристоронній план співпраці (спільно з Росією) з видобутку урану і виробництва ядерного палива (уранових таблеток) для атомних електростанцій.
В той же період Бойку, міністру промислової політики Дмитру Колесникову, Бакуліну і Грищенку доручено вивчити можливості залучення українських підприємств до будівництва в Казахстані теплових електростанцій і Балхашської атомної електростанції, а також реконструкції Екібастузьких ГРЕС-1, ГРЕС-2.
Ті ж чиновники вже в грудні повинні підготувати і надати казахстанській стороні обґрунтовані пропозиції про участь Казахстану в будівництві нафтопереробного заводу в Україні.
Як повідомляло агентство, "Укртранснафта" 25 листопада 2009 року повідомила "КазТрансОйл" про розірвання з 26 січня 2010 року договору про співпрацю в постачаннях казахстанської нафти до України і її транзиту від 1 червня 2004 року зважаючи на відсутність затверджених прогнозних обсягів постачань і транзиту нафти, що передбачалося цією угодою.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас