У Великобританії випускаються монети, дизайн яких вибирався у відкритому конкурсі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії випускаються монети, дизайн яких вибирався у відкритому конкурсі

Валюта
209
Королівський монетний двір Великобританії запустив в обіг серію з 29 пам'ятних монет достоїнством 50 пенсів, присвячених Олімпійським і Паралімпійським іграм 2012 року в Лондоні.
Вперше в історії монетного двору дизайн нових грошових знаків вибирався у відкритому конкурсі, в якому могли взяти участь всі жителі Сполученого Королівства.
Майже 30 тисяч різних варіантів дизайну монет було отримано Королівським монетним двором під час конкурсу, що стартує в січні 2009 року. Після декількох місяців обговорень і консультацій жюрі конкурсу, що складається з незалежних експертів і представників Королівського монетного двору, комітету "Лондон 2012" і Міжнародного олімпійського комітету, вибрало остаточний дизайн монет.
Переможцями конкурсу стали люди самих різного віку і професій. Серед них є поліцейський, водій, радіолог, банківський службовець, агроном і соціальний працівник на пенсії. Також випускаються монети і за ескізами дітей. 9-річна Флоренс Джексон з Брістоля стала першим переможцем конкурсу. Зображений нею стрибун у висоту був вибраний з інших присланих на конкурс дитячих робіт. Другим переможцем дитячого конкурсу став 16-річний Тео Кратчлі-Мак з Галіфакса, який запропонував свій варіант монети, присвяченої велосипедному спорту.
Роботи переможців присвячені різним Олімпійським і Паралімпійським видам спорту. Всього планується випустити 87 мільйонів нових монет - по 3 мільйони кожного виду.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас