Україна не плекає ілюзій з приводу вступу до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не плекає ілюзій з приводу вступу до ЄС

Казна та Політика
265
Представник України при Європейському союзі Костянтин Єлісєєв вважає передчасним обговорення можливого терміну подачі Україною заявки на членство в ЄС.
При цьому Єлісєєв назвав провокацією ініціативу депутата Верховної ради від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Миколи Катеринчука щодо подачі зараз Україною такої заяви.
"Це провокація. Це все одно як йти в ЗАГС і заявляти, що одружувався, а перед цим ще дружину не знайшов", - сказав представник України при ЄС.
Він вважає, що обговорення можливих термінів подачі Україною заявки на членство в ЄС народжує хибну ілюзію можливого швидкого придбання членства країни в Євросоюзі.
Крім того, Єлісєєв підкреслив, що українська влада вважає за краще не фантазувати, а практично і поступово реалізовувати кроки, що наближають Україну до ЄС.
Нагадаємо, 6 жовтня Рада відмовилася ініціювати подачу Україною заявки на членство в ЄС, після чого Європейська партія, лідером якої є Катеринчук, заявила, що відмова парламенту від такої ініціативи є відмовою від євроінтеграційного курсу розвитку України.
В лютому Європейський парламент визнав за Україною право подати заявку на членство в ЄС.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас