США звинуватили в розв'язуванні валютної війни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США звинуватили в розв'язуванні валютної війни

Валюта
1486
США вступають у валютну війну проти всієї решти світу в спробі вирішити свої економічні проблеми за рахунок знецінення долара.
"США шукають можливість нав'язати свою волю іншим країнам за рахунок друкарського верстата", - наводить інформацію видання Financial Times ІТАР-ТАРС.
"Сполучені Штати добиваються поширення інфляції на світову економіку. І, судячи з усього, вони вийдуть переможцями з цієї боротьби, оскільки володіють невичерпним ресурсом: Федеральна резервна система може віддрукувати стільки доларів, скільки побажає - пише газета.
Курс на знецінення долара призведе не лише до значного скорочення зовнішнього державного боргу США, але і змусить такі країни, як Китай, підвищити обмінний курс своїх валют, аби не допустити розвитку в національних економіках високої інфляції.
"Майбутнє фінансово-економічне коректування буде дуже важким процесом, у тому числі внаслідок небажання Вашингтона діяти спільно з іншими країнам. Ми вступаємо в складний час", - цитує видання радника МВФ Олівера Бленчара.
За підрахунками Financial Times, з 27 вересня по 11 жовтня поточного року Центробанки Індонезії, Малайзії, Таїланду, Тайваню і Південної Кореї "витратили спільно 28,74 млрд. дол. на недопущення дорожчання своїх валют".
Протягом минулого серпня-вересня Центральний банк Японії "викинув зі своїх резервів на ринки близько 25 млрд доларів на утримання курсу ієни по відношенню до долара".
Нагадаємо, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан заявив, що валютні війни знову можуть загрожувати світовій фінансовій системі.
Як приклад глава МВФ навів Китай, заяву Бразилії. Стросс-Кан висловив думку, що цей шлях безперспективний, бо спроба підтримати експорт за рахунок девальвації валюти в одній країні наткнеться на подібну відповідь інших країн.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас