У США великі банки планують збільшити преміальні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США великі банки планують збільшити преміальні

Казна та Політика
167
В США 26 з 35 опитаних виданням The Wall Street Journal великих банків, інвестиційних компаній і хедж-фондів заявили, що планують збільшити преміальні фонди за підсумками 2010 р. На ці потреби вони виділять 144 млрд дол., що на 4% вище від торішнього показниа, пише сьогодні РБК daily. Для порівняння, британські колеги акул з Уолл-стріт отримають, згідно з даними Centre for Economics and Business Research, в 2010 році лише близько 7 млрд фунтів.
Щедрість роботодавців певною мірою пояснюється зростанням прогнозованої виручки за підсумками всього року. Очікується, що вона складе 448 млрд дол., на 3% більше, ніж в 2009 р. В середньому компанії фінансового сектора витратять на виплату бонусів 32,1% своєї виручки - цей показник залишиться незмінним з минулого року. В окремих випадках, правда, на виплати йде до 50% виручки.
Варто відзначити, що зростання бонусів і виручки далеко не завжди прямо пропорційне. Так, у випадку з банком Citigroup, в якому в американської влади зберігається частка в 12%, зростання прогнозованої виручки складає 4% в порівнянні з минулим роком, розмір же преміальних виплат співробітникам буде скорочений на 8%. Деякі агресивніші фінансові інститути, навпаки, готові нагороджувати співробітників, незважаючи на погіршення бізнесу. Наприклад, банк Goldman Sachs витратить на це в поточному році майже на 4% більше, тоді як його виручка скоротиться з 45,2 млрд дол. в 2009 р. до всього лише 39,1 млрд дол. в 2010 р.
Проте щедрість роботодавців по обидва боки Атлантики незабаром може минути - виною тому будуть зміни в чинному законодавстві. Зокрема, будуть введені обмеження на бонуси готівкою і збільшений термін виплат преміальних. "Британські й американські фінансові регулятори не так давно змінили свою позицію з приводу бонусів, а це вплине на те, як преміальні виплачуватимуться надалі. Поки ці зміни ще не набрали чинності, бонуси для керівників вищої ланки залишатимуться на високому рівні. Цього року розмір виплат обрадує співробітників", - пояснили РБК daily експерти лондонського офісу рекрутингової компанії HAYS.
У свою чергу співробітники західних фінансових компаній чекають збільшення бонусних пулів за підсумками 2010 р., йдеться в дослідженнях The Wall Street Journal і eFinancialCareers.com. Причому йдеться не лише про американських банкірів і трейдерів - оптимістичні чекання з приводу виплат з ними розділяють колеги з Великобританії, Німеччини, Австралії, Гонконгу і Сингапуру.
Переважна більшість фінансистів з шести країн (71%), які взяли участь в опитуванні eFinancialCareers.com, вважають, що розмір їх бонусних виплат цього року залишиться щонайменше на тому ж рівні, що і роком раніше. А трохи більше половини респондентів упевнені: нові компенсації будуть більшими від торішніх премій. В деяких випадках (11% респондентів в цілому і 20% в США) чекання співробітників фінансового сектора приголомшують своєю сміливістю: зростання преміальних має, на їхню думку, перевищити 50%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас