Латвійські банки будуть самі добудовувати і вводити в експлуатацію проблемні недобудови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвійські банки будуть самі добудовувати і вводити в експлуатацію проблемні недобудови

Нерухомість
191
Латвійські банківські структури, в руках яких опинилися десятки незавершених проектів нових багатоквартирних будинків або селищ, починають замислюватися про їх добудову і виведення в активний продаж.
Ну а першими спробувати себе в цій ролі вирішили дочірні підрозділи Aizkraukles banka і SEB banka. Компанію їм найближчим часом можуть скласти Swedbank і Parex banka.
Як пише Variantti.lv, криза, що вибухнула на ринку нерухомості, і падіння обсягу продажів і цін на житло призвели до того, що в руках банків, що працюють в Латвії, і їх структур опинилися десятки нових проектів багатоквартирних будинків і селищ. Зміна власників здебільшого відбувалася в тому випадку, якщо колишній забудовник був не в змозі погашати позики, видані йому для реалізації проекту. Втім, в 2008-2009 роках і самі банки зупиняли фінансування проектів на стадії будівництва: аж надто туманними вимальовувалися перспективи ринку житла. У такій ситуації забудовник, в якого не було в достатньому обсязі власних коштів, також опинявся біля розбитого корита.
Представники всіх банків підкреслили: вони перш за все збираються мінімізувати власні втрати, але чекати від банків скидання житла за цінами нижче ринкових не варто. "Звичайно, ринкова ситуація диктує свої умови, але ми не плануємо торгувати за низькими цінами. Не збираємося торгувати і за нереально високими. Рівень цін відповідатиме ринковій ситуації і зробленим вкладенням", - так яскраво висловив спільну позицію банків представник Ektornet Management Latvia.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас