Японія запропонувала проконтролювати Південну Корею в рамках "війни валют" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія запропонувала проконтролювати Південну Корею в рамках "війни валют"

Казна та Політика
342
Міністр фінансів Японії Йосіхіко Нода запропонував підсилити міжнародний контроль за монетарною політикою влади Південної Кореї на тлі "війни валют", яку останнім часом все частіше обговорюють крупні світові економісти. Про це пише газета The Financial Times.
На думку Ноди, питання валютних інтервенцій набуває особливої важливості напередодні саміту G20, який пройде в Сеулі. Раніше "війна валют" обговорювалася на зустрічі представників центробанків і міністерств фінансів найбільших країн світу, а також Міжнародного валютного фонду, проте жодної резолюції за її підсумками прийнято не було.
Тим часом в південнокорейському міністерстві фінансів відмовилися прокоментувати вислови Ноди, відмітивши лише, що не намагаються штучно понизити вартість місцевої валюти - вони, але просто "пом'якшують" коливання валютних курсів на ринку.
Нагадаємо, про "валютні війни" економісти заговорили в кінці вересня, після того, як про можливість їх виникнення попередив міністр фінансів Бразилії Гвідо Мантега. Він мав на увазі прагнення більшості держав занизити курс своєї валюти до мінімуму, щоб отримати переваги в зовнішній торгівлі. Зараз валютними інтервенціями займаються Японія, Південна Корея, Бразилія, Швейцарія і деякі інші держави.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас