В Генпрокуратурі пояснили суть конфлікту з Мітталом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Генпрокуратурі пояснили суть конфлікту з Мітталом

Казна та Політика
546
Генеральна прокуратура України відкликала свій позов до компанії "АрселорМіттал Дуйсбург ГМБХ"(АМД) для перевірки виконання на меткомбінаті "АрселорМіттал Кривий Ріг" інвестиційних зобов'язань в соціальній сфері. Про це повідомляється в прес-релізі ГПУ.
Як відзначається в прес-релізі, перевіркою, проведеною Генпрокуратурою, було встановлено, що Додаткова угода, підписана між Фондом державного майна України і АМД щодо продовження термінів виконання компанією інвестзобов'язань, не відповідає вимогам законодавства. Зокрема, в прокуратурі відзначають, що Додаткова угода була укладена без узгодження з Кабінетом міністрів України, а профспілковий комітет ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" не був залучений до участі в розробці Додаткової угоди і не давав згоди на її укладення.
"Зважаючи на це, Генеральною прокуратурою України 13 липня 2010 року до Господарського суду Києва був пред'явлений позов про визнання вказаної угоди недійсним.
Під час розгляду справи компанія "АрселорМіттал Дуйсбург ГМБХ" надала докази про виконання взятих при приватизації "Криворіжсталі" зобов'язань і запевнила, що нею і надалі виконуватимуться інвестиційні зобов'язання, передбачені Договором купівлі-продажу акцій комбінату, у тому числі в соціальній сфері. Зважаючи на це, Генеральною прокуратурою України відкликано позов для перевірки вказаних обставин", - сказано в прес-релізі ГПУ.
Як повідомлялося, 12 жовтня Господарський суд Києва припинив розгляд справи за позовом Генеральної прокуратури України до Фонду держмайна України і компанії "АрселорМіталл" про визнання незаконною Додаткову угоду до Договору купівлі-продажу "Криворіжсталі". Відповідну ухвалу виніс суддя Господарського суду Києва Олег Хрипун. Своє рішення суддя прийняв на підставі відмови Генпрокуратури від відповідного позову до ФДМУ і "АрселорМіталл".
Відповідачами за даним позовом виступали Фонд державного майна України (ФДМУ) і компанія "АрселорМіттал Дуйсбург ГМбХ".
Нагадаємо, під час офіційного візиту до Франції Президент України Віктор Янукович заявив, що питання про перегляд договору з компанією "АрселорМіттал", яка придбала комбінат "Криворіжсталь", не буде порушуватися .
В липні 2010 року ГПУ висунула позов до Фонду держмайна України (ФДМУ) і компанії "АрселорМіттал Дуйсбург ГМбХ" про скасування Додаткової угоди до Договору купівлі-продажу від 14 травня 2009 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас