Строк податкових перевірок можуть зменшити у 1,5-2 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Строк податкових перевірок можуть зменшити у 1,5-2 рази

Казна та Політика
1086
Робоча група Комітету Верховної Ради із питань податкової і митної політики на своєму засіданні розглянула деякі норми проекту Податкового кодексу. Зокрема, що стосується термінів проведення податкових перевірок, було запропоновано зменшити їх у 1,5-2 рази.
Як повідомляє інформаційне управління ВР, голова Комітету Віталій Хомутинник (фракція Партії регіонів) зазначив, що положення розділу II "Адміністрування податків, зборів (обов'язкових платежів)" проекту НК при підготовці до другого читання будуть значно вдосконалені.
Зокрема, члени робочої групи запропонували відносно термінів проведення виїзних перевірок такий підхід: для великих платників (визначення яких буде приведено безпосередньо в Кодексі) податків залишаються терміни, що діють сьогодні; для інших платників податків - вони будуть знижені в 1,5-2 рази.
Хомутинник зазначив, що "сьогодні законодавчо встановлена досить надмірна і обтяжлива як для платника система таких перевірок - документальні, виїзні, невиїзні, планові, камеральні, контрольні і так далі, а підстави їх призначення і порядок проведення законом не встановлені". Тому було вирішено, що Комітет рекомендуватиме структурний і системний підхід до визначення видів, підстав для призначення і оформлення результатів перевірок.
На засіданні робочої групи були розглянуті також питання про відміну норми про можливість вилучення посадовими особами контролюючих органів оригіналів первинних фінансово-господарських і бухгалтерських документів, крім випадків, коли таке вилучення здійснюється згідно із нормами карно-процесуального законодавства в рамках розслідування кримінальної справи.
Також депутати вважають за необхідне вилучити норму, яка передбачає відстрочення до січня 2014 дії положення про безвідплатне забезпечення платників податків формами податкових декларацій, які повинні надаватись до органів державної податкової служби.
На думку членів робочої групи, необхідно удосконалити положення проекту відносно надання платниками податків податкових декларацій (розрахунків), у тому числі з питань представлення декларації по спрощеній формі на прибуток підприємств, оподатковуваних по нульовій ставці, а також про посилення відповідальності посадових осіб контролюючого органу за необґрунтовану відмову прийняття податкової декларації.
Було акцентовано увагу і на необхідності запровадження в Розділі II і статті 190 Розділу V "Податок на додану вартість" положень відносно особливостей визначення митної вартості для товарів, що ввозяться на умовах "прямих договорів (контрактів)", які укладені між прямими (безпосередніми) виробниками товарів і покупцями, встановивши вичерпний перелік таких умов в Митному кодексі і уточнення механізму ліквідації реєстрації платника податку на додану вартість за визначенням критеріїв для суб'єктів господарської діяльності і тому подібне.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас