Чорногорія може стати кандидатом на вступ до ЄС вже у листопаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорногорія може стати кандидатом на вступ до ЄС вже у листопаді

317
Чорногорія може стати кандидатом на вступ до ЄС вже в листопаді. Про це заявив прем'єр-міністр республіки Міло Джукановіч. Отримання офіційного статусу країни-кандидата стане останнім кроком перед безпосереднім вступом до Євросоюзу.
Як заявив Джукановіч на зустрічі зі своїм словенським колегою Борутом Пахором, Чорногорія є другою після Хорватії за рівнем відповідності Копенгагенським критеріям - політичним, економічним і юридичним вимогам, виконання яких необхідне для вступу до ЄС.
За словами Пахора, економічна криза уповільнила процес розширення Європейського Союзу, проте вступ до нього нових членів позитивно позначився б на економіці не лише південноєвропейських держав, але і всього ЄС, передає AFP.
Експерти вважають, що вступ Чорногорії до Євросоюзу може статися до 2014 року. На думку професіоналів місцевого ринку нерухомості, приєднання цієї країни до когорти європейських держав викличе, окрім іншого, підвищення вартості житла. З іншого боку, вступ до ЄС створить для власників чорногорської нерухомості низку податкових переваг.
В теперішній час ціни на чорногорську нерухомість стабільні. Однією з причин цього є певний дефіцит якісної пропозиції. Порівняно з початком минулого року квартири економ-класу в новобудовах подешевшали на 10-15%. Апартаменти на популярному курорті Будва коштують €1-1,2 тис. за кв. м, на периферії - €0,8-0,9 тис. за кв.м. Елітна нерухомість подорожчала на 5-7%, що може бути пов'язане зі зменшенням пропозиції в цьому сегменті.
Найбільшою популярністю в іноземців (зокрема росіян) користуються апартаменти вартістю €50-70 тисяч і котеджі за €100-150 тис.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас