Греція має намір в 2011 р. повернутися на ринок довгострокових позик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція має намір в 2011 р. повернутися на ринок довгострокових позик

205
Греція планує вже наступного року повернутися на ринок довгострокових позик, який вона залишила в ході весняного боргової кризи. Про це заявляє керівництво країни. Випускаючи короткострокові піврічні позики, греки поступово домагаються більш вигідних умов і, таким чином, готуються знову вийти на довгостроковий ринок вже наступного року.
Греція у вівторок, 12 жовтня розмістила суверенну позику на 1,17 млрд євро під 4,58% строком на півроку. Розміщення пройшло по перепідписці. Спочатку емітент планував продати боргових паперів на 900 млн євро, проте отримані заявки в чотири рази перевершують очікування. Сформована в ході розміщення прибутковість виявилася нижче ніж у вересні, коли країна розмістила облігацій на 900 млн євро під 4,82%.
Минулого місяця Греція приступила до випуску короткострокових позик, позначивши таким чином присутність на борговому ринку. Ця країна пішла з ринку довгострокових позик, після того як опинилася на межі дефолту в травні цього року. Кредитори готові купувати грецькі облігації з умовою виплати занадто високих відсотків. Ще у вересні грецькі довгострокові облігації вважалися занадто ризиковими, однак останнім часом інвестори більш стали більш поблажливі до боргових інструментів цієї країни. Спред між десятирічними облігаціями Греції та аналогічними паперами Німеччини скоротився в жовтні на 200 б.п. і зараз становить 730 б.п., або 7,3 процентних пункту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас