У Єгипті суд визнав 11 чиновників Мінкультури винними у справі про крадіжку полотна Ван Гога — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Єгипті суд визнав 11 чиновників Мінкультури винними у справі про крадіжку полотна Ван Гога

Кримінал
236
У Єгипті 11 співробітників Міністерства культури було визнано винними в злочинній недбалості у справі про крадіжку полотна голландського художника Вінсента Ван Гога "Маки", вартість якого оцінюється експертами у понад ніж 50 млн дол., з каїрського музею Махмуда Халіля. Серед офіційних осіб, що проходять у даній справі, двоє, а саме заступник міністра культури Мохсен Шалаан, а також директор музею засуджені до трьох рокві в'язниці. Проте на час розгляду апеляції вони були звільнені під заставу в 1,75 тис. дол., передає РБК з посиланням на ВВС.
Нагадаємо, полотно Ван Гога "Маки" було викрадене з музею Махмуда Халіля 21 серпня 2010 р. Картина була вирізана з рами серед білого дня.
Слідство показало, що безпека приміщень, де знаходилася картина, була на неналежно низькому рівні: з 43 камер відеоспостереження працювали лише 7. Система сигналізації, встановлена в музеї, також не функціонувала. Крім того, адміністрація музею сильно скоротила штат співробітників охорони: часто на чергуванні залишалася лише одна людина.
Деякі чиновники в ході розслідування призналися, що були обізнані про проблеми з безпекою в каїрському музеї, проте на виправдання відзначили, що Міністерство культури Єгипту не побажало виділити кошти з бюджету на усунення недоліків в системі охорони. Так, за словами М.Шалаана, він направляв міністрові культури запит виділити на забезпечення безпеки в музеї 7 млн дол. З цих коштів було схвалено виділення лише 88 тис. дол. Тим часом сам міністр культури Єгипту - Фарук Хосні - спростував дану інформацію.
Відзначимо, що один єгипетський мільярдер запропонував за відомості про картину 175 тис. дол. Проте полотно, яке було створено живописцем в 1887 р., за три роки до смерті, все ще не знайдено.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас