Завершено досудове слідство у справі про газ RUE — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завершено досудове слідство у справі про газ RUE

Енергетика
275
Служба безпеки України завершила досудове слідство у кримінальній справі про законність розмитнення в 2009 році 11 млрд. куб. м газу, приналежність якого оскаржувала компанія "РосУкрЕнерго" (Швейцарія).
Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.
"Служба безпеки України завершила досудове слідство у кримінальній справі за звинуваченням колишнього першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" І. Діденка, колишнього голови Держмитслужби А. Макаренка та інших посадових осіб вказаних державних установ у здійсненні розтрати природного газу, що належить компанії "РосУкрЕнерго АГ", і його незаконного митного оформлення в лютому-березні 2009 року", - йдеться в повідомленні.
В ньому підкреслюється, що в процесі слідства зібрано достатньо доказів, що підтверджують провину обвинувачених в інкримінованих їм злочинах.
В даний час звинувачені та їхні адвокати знайомляться з матеріалами справи на виконання вимог статей 218-220 Карно-процесуального кодексу, після чого справа буде передана до суду.
Як повідомляло агентство, СБУ планувала завершити досудове слідство у справі про законність розмитнення в 2009 11 млрд. куб. м газу до листопада.
23 червня Служба безпеки України затримала колишнього голову Державної митної служби Анатолія Макаренка, а 9 липня - колишнього першого заступника голови "Нафтогазу" Ігоря Діденка.
8 червня СБУ порушила справу за фактом розтрати службовцями "Нафтогазу" шляхом зловживання службовим становищем 11 млрд. куб. м транзитного газу вартістю 33,9 млрд. гривень, який належав компанії "РосУкрЕнерго".
8 червня Арбітражний інститут Торгівельної палати Стокгольма (Швеція) зобов'язав "Нафтогаз" повернути "РосУкрЕнерго" 11 млрд. куб. м природного газу і надати додатковий об'єм газу в розмірі 1,1 млрд. куб. м як неустойку за порушення умов контракту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас