ЦБ Вірменії зберіг ставку рефінансування на рівні 7,25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Вірменії зберіг ставку рефінансування на рівні 7,25%

Казна та Політика
139
Центральний банк Вірменії на засіданні 12 жовтня прийняв рішення залишити незмінною ставку рефінансування у розмірі 7,25%, повідомили у вівторок агентству "АРКА" в прес-службі ЦБ.
Згідно з повідомленням, у вересні 2010 року в порівнянні з серпнем дефляція склала 0,2%. У таких умовах показник 12-місячної інфляції склав 8,6%, знизившись в порівнянні з аналогічним показником попереднього місяця на 1 в.п.
Рада ЦБ констатує, що хоча розвитку на міжнародних продовольчих ринках і у сфері сільського господарства призвели до формування досить високого інфляційного середовища, проте очікується продовження зафіксованої у вересні тенденції зниження 12-місячного показника інфляції, і в прогнозованому часовому горизонті інфляція опиниться в районі верхньої планки цільового коридору.
Рада вважає, що незважаючи на сповільнення темпів економічного зростання, спостерігається поступове відновлення внутрішнього попиту. Це, проте, у свою чергу не веде до інфляційного тиску, більше того, послідовне посилення грошово-кредитних умов з початку року і розвитку на валютному ринку призводять до пом'якшення інфляційного середовища.
В цій ситуації, коли інфляційне середовище формується під впливом факторів пропозиції, включаючи новосформовані ризики на міжнародному ринку продовольства і сировинних товарів, Рада Центрального Банку вважає доцільним поки утримується від посилення грошово-кредитної політики.
Протягом 2010 року ставка рефінансування підвищувалася п'ять разів, досягнувши з 5,0 до 7,25% (21 січня, 16 лютого, 9 березня і 13 квітня щоразу на 0,5 в.п., а 11 травня - на 0,25%).
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас