45% економіки України перебуває "в тіні" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

45% економіки України перебуває "в тіні"

Казна та Політика
542
Третина опитаних представників іноземних компаній, які працюють в Україні, вважають, що якісних змін інвестиційного клімату після президентських виборів в країні не сталося. Інвесторів лякає не стільки нестабільність в економіці, скільки корупція і адміністративний тиск на бізнес.
Про це заявила Наталія Королевська, глава Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва, коментуючи дані Європейської Бізнес Асоціації (European Business Association), згідно з якими в третьому кварталі індекс інвестиційної привабливості України знизився.
В Україні бізнес платить колосальний "корупційний податок", який в загальній сумі перевищує всі легальні податкові платежі, стверджує народний депутат.
"І внутрішніх, і зовнішніх інвесторів лякає не стільки нестабільність в економіці, скільки корупція і адміністративний тиск на бізнес, - відзначила Н. Королевська. - Замість обіцяних реформ, бізнес отримав розгул корупції і безпрецедентний тиск з боку адміністративних органів".
"Корупція заганяє бізнес в тінь, де вже перебуває понад 45% економіки. Тіньовий сектор, що становить щороку близько 40 млрд доларів, порівнянний із загальною сумою іноземних інвестицій, вкладених в нашу країну", - наводить дані Н. Королевська.
Глава парламентського комітету вважає, що повернути довіру інвесторів можна лише почавши реальний рух у бік боротьби з корупцією. "Країні потрібен єдиний антикорупційний проект" - сказала нардеп.
За матеріалами:
Контракти
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас