Умови приватизації: вивести "Укртелеком" на прибутковий рівень за 3 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Умови приватизації: вивести "Укртелеком" на прибутковий рівень за 3 роки

Казна та Політика
562
Переможець конкурсу з продажу 92,79%-го держпакету акцій ВАТ "Укртелеком" буде зобов'язаний забезпечити позитивний фінансовий результат діяльності компанії до кінця третього фінансового року після придбання і в подальші періоди.
Такі вимоги містяться в умовах приватизації оператора, затверджених урядовим розпорядженням № 1948-р від 12 жовтня 2010 року, текст якого оприлюднений на веб-сайті Кабміну.
Уряд також зобов'язав майбутнього власника підприємства виконувати умови договору по синдикованому кредиту, наданому Credit Suisse First, Deutsche Bank і Standard bank в 2005 році.
Крім того, покупець компанії має протягом трьох місяців після придбання забезпечити сплату до держбюджету дивідендів, нарахованих за результатами 2007 року, у розмірі 74,37 млн грн., а також пені в розмірі 200% річних облікової ставки Нацбанку від суми несплати, розрахованої за кожен день прострочення платежу.
Умови приватизації містять вимоги до майбутнього власника щодо обов'язкового надання послуг місцевого зв'язку, у тому числі в сільській місцевості, гірських і депресивних районах, проте не передбачають конкретних зобов'язань по розширенню мережі фіксованого телефонного зв'язку і телефонізації нових населених пунктів.
Інвестор також буде зобов'язаний створити і безкоштовно передати в держвласність виділену телекомунікаційну мережу спеціального призначення для функціонування системи урядового зв'язку. Протягом року після створення такої мережі компанія зобов'язана фінансувати філію спецелектрозв'язку в обсягах не нижче рівня 2010 року.
Після переходу в приватну власність "Укртелеком" також буде зобов'язаний виконувати вимоги закону "Про телекомунікації" щодо рівного доступу інших операторів до його мереж.
Як повідомлялося, конкурс з продажу держпакету акцій "Укртелекому" буде оголошений 13 жовтня. Стартова ціна складе 10,5 млрд грн.
Чистий прибуток "Укртелекому" за січень-червень 2010 року склав 47,97 млн грн., тоді як за аналогічний період 2009 року був отриманий збиток у розмірі 124,13 млн грн. Чистий дохід за перше півріччя зріс на 3,3% - до 3 млрд 402,5 млн грн.
За підсумками 2009 року "Укртелеком" скоротив чистий збиток в 3,3 разу - до 456,43 млн грн., збільшивши при цьому чистий дохід на 3,4% - до 6,87 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас