У Дніпропетровській обл. автобус зіткнувся з електропоїздом: 41 людина загинула — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Дніпропетровській обл. автобус зіткнувся з електропоїздом: 41 людина загинула

3330
За уточненими даними, в результаті ДТП в Дніпропетровській обл. загинула 41 людина, ще десять перебувають в лікарні. Про це повідомляє прес-служба МНС України.
Раніше повідомлялося про 42 загиблих і 9 госпіталізованих.
Як повідомляє "5 канал", Президент України Віктор Янукович має намір оголосити 13 жовтня траурним днем у зв'язку з ДТП в Дніпропетровській обл. Про це глава держави заявив у Дніпропетровську під час розширеного засідання регіонального Комітету з економічних реформ.
Відзначимо, "Укрзалізниця" повідомила, що зауважень до технічного стану локомотива, який зіткнувся з рейсовим автобусом в Дніпропетровській обл., не було. Зауважень до технічного стану дороги під час прямування поїзда також не було.
За інформацією "Укрзалізниці", локомотивна бригада депо Кривий Ріг у складі машиніста Косова і помічника-машиніста Могильного вела локомотив згідно зі встановленими вимогами Правил технічної експлуатації.
За 500 м до переїзду локомотивна бригада побачила автобус, що зупинився. Згідно зі встановленим регламентом, машиніст подав звуковий сигнал. Незважаючи на попереджувальний сигнал локомотива і заборонний сигнал охоронної сигналізації переїзду, автобус почав рух у напрямі колії. Машиніст застосував екстрене гальмування. На жаль, зіткнення уникнути не вдалося.
Локомотив рухався зі швидкістю 75 км/год. Вага локомотива - 180 тонн. Екстрене гальмування застосоване за 175 м від переїзду. Розрахунковий гальмівний шлях локомотива становить 630 м. Фактичний гальмівний шлях - 600 м. На місці випадку тривають рятувальні роботи. Додатково залучаються підрозділи МНС і швидкої медичної допомоги, працює оперативна група ГУ МНС України в Дніпропетровській обл.
Раніше міністр транспорту і зв'язку України Костянтин Єфименко заявив, що про причини аварії говорити рано, але "очевидці кажуть, що водій автобуса почав рух прямо перед локомотивом".
Варто відзначити, що відкриваючи засідання Кабінету міністрів України прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Кабмін виділить з резервного фонду кошти для фінансової підтримки сім'ям жертв автокатастрофи в Дніпропетровській обл.
"Уряд прийме постанову сьогодні про виділення коштів з резервного фонду для поховання загиблих, а також для надання допомоги сім'ям загиблих і постраждалих у розмірі 100 тис. грн. на сім'ю", - підкреслив М.Азаров.
Також Азаров доручив Мінтрансзв'язку і Міністерству внутрішніх справ (МВС) України розробити комплексну програму з підвищення безпеки на транспортних переїздах.
"Доручаю міністру внутрішніх справ і міністру транспорту розробити програму з попередження, яка має включати облаштування переїздів, у тому числі автоматичними шлагбаумами, і при необхідності навіть охорону під'їздів", - сказав Азаров.
Крім того, на думку Азарова, потрібно підвищити вимоги до кваліфікації фізичного і психологічного стану водіїв маршрутних таксі.
Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв очолив штаб з ліквідації наслідків аварії, розслідування її причин і допомоги потерпілим і їхнім сім'ям. Клюєв вже побував на місці аварії.
Крім того, глава прес-служба ГПУ Юрій Бойченко повідомив РБК-Україна, що розслідування ДТП в Дніпропетровській обл. контролюватиме Генеральна прокуратура України (ГПУ).
Бойченко повідомив, що на місце події виїхав начальник головного управління ГПУ з дотримання законності на транспорті Віктор Вольський за вказівкою генерального прокурора України Олександра Медведька. Також Ю.Бойченко додав, що В.Вольський надаватиме допомогу в проведенні слідства.
На місце трагедії в Дніпропетровській обл. терміново направлена група від МВС на чолі з начальником Головного слідчого управління МВС України Василем Фаринником.
Також на місце ДТП в Марганці відбув начальник Департаменту ДАІ МВС України Валерій Лозовий і фахівці Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України
Нагадаємо, за 9:25 за київським часом поблизу с.Максимівка Нікопольського району Дніпропетровської обл. на нерегульованому залізничному переїзді перегону Марганець - Нікополь (116 км. залізниці Кривої Ріг-Запоріжжя) сталося зіткнення маневрового локомотива з пасажирським автобусом "Еталон" (за припущеннями, перевозив близько 50 осіб).
Як повідомляє прес-служба "Укрзалізниці" аварія сталася на переїзді із справною звуковою і світловою сигналізацією. Видимість на переїзді в обидва боки становить близько 700 м.
"Водій автобуса проігнорував заборонні сигнали світлофора світлофорної сигналізації переїзду і виїхав на переїзд в безпосередній близькості до поїзда, який наближався, унаслідок чого сталося зіткнення з локомотивом", - йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас