Росія оцінює 10% пакет акцій ВТБ як мінімум в 3 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія оцінює 10% пакет акцій ВТБ як мінімум в 3 млрд дол.

Казна та Політика
190
Росія оцінює 10-відсотковий пакет акцій ВТБ як мінімум в 3 млрд дол., повідомив сьогодні на прес-конференції перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов, кажучи про плани подальшої приватизації ВТБ.
За його словами, вартість цього пакету може бути і більшою. Шувалов підкреслив, що такий пакет акцій держбанку може бути проданий до кінця 2010 р. або на початку 2011 р.
Відповідаючи на питання журналістів, чому на продаж виставлений саме 10-відсотковий пакет акцій ВТБ, перший віце-прем'єр повідомив, що це рішення було прийняте після довгих обговорень з консультантами, виходячи з можливостей ринку і сигналів інвесторів. "Якщо ринок не буде надмірно волатильним, сподіваємося продати 10% акцій ВТБ вже до кінця цього року", - уклав Шувалов.
Нагадаємо, що ще на початку вересня 2010 р. заступник міністра фінансів РФ Олексій Саватюгін повідомив, що держава планує продати цього року близько 10% акцій ВТБ, і ще 25% може бути виставлено на продаж протягом трьох років. "Ми підтверджуємо свої плани про вихід з державних банків. Почнемо приблизно з 10-відсоткового пакету акцій ВТБ, який ми сподіваємося продати цього року, швидше за все, стратегічному інвестору або пулу стратегічних інвесторів", - відзначав тоді Саватюгін.
Крім того, заступник міністра підкреслював, що надалі можливі продаж ще 25% акцій ВТБ протягом найближчих трьох років і зниження частки держави в банку до 50% плюс 1 акції. За його словами, приватизація 10% акцій ВТБ не передбачає додаткової емісії і збільшення кількості акцій у вільному обігу.
Банк ВТБ (Санкт-Петербург) працює в Росії з 1990 р. Головним акціонером ВТБ з часткою 85,5% є російський уряд. Частка інших акціонерів в статутному капіталі банку становить 14,5%, у тому числі частка власників глобальних депозитарних розписок - 7,01%. За підсумками I півріччя 2010 р. ВТБ отримав за МСФЗ рекордний прибуток у розмірі 25,1 млрд руб. (837,4 млн дол.), тоді як роком раніше банк зафіксував збиток у розмірі 31,5 млрд крб. (1 млрд дол.)
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас