В Києві значно подорожчає житло біля нових станцій метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Києві значно подорожчає житло біля нових станцій метро

Нерухомість
509
Відкриття в Києві нових станцій метро Деміївська, Голосіївська і Васильківська підвищить вартість житла на Теремках на 15-20%, пише Газета по-київськи.
Такий прогноз озвучив аналітик компанії SV Development Сергій Костецький, пише Газета по-київськи.
За його словами, близькість квартири до метро безпосередньо впливає на її вартість. "Як тільки на Теремках з'явиться метро, оренда і покупка квартир стане дорожче на 15-20%, - упевнений Костецький.
"Ціни зростуть миттєво, буквально за декілька днів. Наприклад, оренда однокімнатної квартири коштуватиме близько 4-5 тис. грн. (зараз середня ціна 3,5 тис. грн.). Вартість квадратного метра обійдеться в $1,6-1,7 тисяч", - говорить експерт.
В агентстві нерухомості Планета Оболонь упевнені, що ціни на квартири навіть після відкриття станцій метро істотно не зростуть.
За словами аналітика Михайла Полинцева, на даний момент пропозиція на ринку нерухомості Києва істотно перевищує попит. "Якщо говорити про новобудови в цьому районі, а це житло бізнес-класу вартістю до $300 тис., то їх покупці не дуже залежні від громадського транспорту", - відзначає він.
Як повідомлялося раніше, Київська міська державна адміністрація має намір в листопаді здійснити пробний запуск поїзда від Либідської у напрямку трьох нових станцій метрополітену.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас