В офісі "Нафтогазвидобування" йде обшук і виїмка документів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В офісі "Нафтогазвидобування" йде обшук і виїмка документів

Енергетика
750
В офісі ЗАТ "Нафтогазвидобування", яке є одним з лідерів у видобутку природного газу в Україні, з понеділка, 11 жовтня, йде обшук і виїмка документів.
Про це повідомляють джерела "Зеркала недели".
За їх даними, обшуки і виїмку документів в офісі компанії, який розташований на Подолі в Києві, проводить Служба безпеки України на підставі "забезпечення контррозвідувальної діяльності".
Компанія "Нафтогазвидобування" займається видобутком нафти і газу. Вона володіє вісьмома свердловинами в Україні, серед яких одна з найглибших в Європі експериментальних свердловин (6 км).
В 2002 р. частину компанії придбав народний депутат Нестор Шуфрич, зосередивши в своїх руках понад 50% акцій компанії. У 2005 р. він продав їх іншим особам. За даними "ЗН", Шуфрич пішов на такий крок з метою захисту свого бізнесу від політичних опонентів. При цьому він зберіг за собою 10-річний опціон на викуп акцій.
Як повідомили джерела "ЗН", після перемоги на президентських виборах Віктора Януковича Шуфрич почав процедуру відновлення своїх прав стосовно "Нафтогазвидобування".
Саме з цим джерела "ЗН" пов'язують факт обшуків і виїмки документів в офісі компанії. Менеджмент компанії відмовився коментувати ситуацію, що склалася. У свою чергу Шуфрич заявив "ЗН", що коментує лише питання, пов'язані з його політичною діяльністю.
Нагадаємо, 10 липня Верховна Рада звільнила Шуфрича з поста міністра з надзвичайних ситуацій, який він займав з березня 2010 р. Дане рішення парламент прийняв наступного дня після того, як Янукович видав указ про його призначення на посаду заступника секретаря РНБО.
При цьому Шуфрич заявив про те, що звільнити крісло міністра його попросив особисто Президент України. Дане рішення глави держави пов'язане з розширенням коаліції, для чого і необхідно було "звільнити декілька крісел", пояснив екс-глава МНС. Але відтоді пост міністра залишається вакантним.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас