Мільярд людей в світі голодують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярд людей в світі голодують

Казна та Політика
207
Більше мільярда людей в світі сьогодні недоїдає. Такі дані наводяться в Глобальному індексі голоду за 2010 рік, складеному Міжнародним дослідницьким інститутом продовольчої політики.
За даними авторів документа, головною причиною таких високих показників є недоїдання серед дітей. Найвищий рівень голоду зафіксований в африканських країнах, розташованих на південь від Сахари, і в Південній Азії.
Автори доповіді, пише ВВС, закликають уряди боротися в першу чергу з недоїданням серед дітей - з тим, щоб понизити загальні показники.
В більшості країн колишнього Радянського Союзу показники голоду перебувають на найнижчому рівні, тобто ситуація в цій області відносно сприятлива. Проте в Узбекистані, Туркменії, Грузії, Вірменії й Азербайджані відзначають середній рівень недоїдання.
Організація ООН з продовольства і сільського господарства визначає голод як вживання менше 1800 калорій на день. Це мінімум, необхідний для здорового і активного життя.
Автори доповіді відзначають, що кількість голодуючих в світі зменшувалося в період з 1990 по 2006 роки, але останніми роками цей показник трохи підвищився. У 2009 році голодували більше мільярда людей.
Глобальний індекс голоду оцінює ситуацію в 122 державах, що розвиваються, і країнах з перехідною економікою. Становище в 29 з цих країн - велика частина з яких розташована на південь від Сахари і на півдні Азіатського континенту - описується укладачами доповіді як "дуже небезпечна" і "небезпечна".
Автори дослідження відзначають, що показники погіршали в дев'яти країнах: КНДР і восьми африканських країнах, розташованих на південь від Сахари. Найбільш негативні показники в Демократичної Республіки Конго: тут індекс голоду підвищився на 65% за останні десять років.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас