У Франції сьогодні "не літають літаки і не їдуть поїзди" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції сьогодні "не літають літаки і не їдуть поїзди"

Казна та Політика
954
Новий "день дій" проходить сьогодні у Франції на заклик профспілок, які протестують проти пенсійної реформи. На відміну від попередніх подібних акцій, синдикати на цей раз зможуть прийняти рішення про продовження страйку - голосування пройдуть вдень по всій країн, повідомляє ІТАР-ТАРС.
Тим часом, транспортне сполучення практично повністю паралізоване у Франції. Лише третина поїздів далекого сполучення курсують між Парижем і регіонами. Разом з внутрішніми торкнулися також зовнішні напрями - понижено число поїздів, що сполучають французькі міста з Бельгією, Німеччиною, Нідерландами і Швейцарією.
Страйк серйозно позначився і на повітряному сполученні - близько 30% рейсів скасовано в аеропорту Руассі-Шарль де Голль і близько 50% в Орлі. Ірландська компанія "Райанейр" повідомила, що "була змушена" скасувати сьогодні 250 рейсів по всій Франції. У результаті глава світового лідера у сфері низькобюджетних авіаперевезень Майкл О"Лірі, відомий своїми часто провокаційними пропозиціями, заявив про готовність звернутися до Європейської комісії з проханням заборонити французам страйкувати.
Страйки на декількох нафтопереробних заводах загрожують падінням виробництва палива. Так, в Донжі (департамент Атлантична Луара) робочі підприємства вже почали процес зупинки цехів, що, за їхніми словами, займе "від 24 до 48 годин".
Нагадаємо, реформа пенсійний системи, проти якої протестують французи, полягає в підвищенні пенсійного віку з 60 до 62 років.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас