Суд закрив справу про інвестзобов'язання ArcelorMittal — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд закрив справу про інвестзобов'язання ArcelorMittal

Казна та Політика
464
Господарський суд Києва у вівторок припинив провадження у справі про законність внесених у 2009 році змін до інвестиційних зобов'язань ArcelorMittal за договором купівлі-продажу 93,02% акцій "Arcelor Mittal Кривий Ріг" (АМКР, раніше - "Криворіжсталь"). Справа закрита у зв'язку з відкликанням Генеральною прокуратурою свого позову.
Як повідомлялось, провадження у справі було розпочато 26 липня цього року. Генпрокуратура на користь держави вимагала визнання недійсними змін у договірі купівлі-продажу, якими виконання низки інвестзобов'язань було відкладене на період фінансово-економічної кризи. Задоволення цього позову поставило б під питання право власності ArcelorMittal на АМКР.
Після перших слухань у вересні ArcelorMittal розповсюдив заяву, що стривожений зневагою до законів України і міжнародного законодавства.
Крім того, незалежний член ради директорів АМКР Олег Рибачук заявив про цілеспрямований тиск на АМКР, пов'язавши подачу судового позову зі збільшенням державою заборгованості перед підприємством із відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) і арештом, як контрабандного судна, з купленим вугіллям АМКР. За його словами, у всіх випадках застосований вибірковий підхід.
ФДМ нещодавно за підсумками проведеної в серпні цього року перевірки виконання інвестзобов'язань заявив про їх виконання за всіма пунктами, окрім тих з них, виконання яких відкладене у зв'язку з фінансово-економічною кризою. Наступна перевірка ФДМ запланована на початок 2011 року.
Президент України Віктор Янукович під час візиту до Парижа минулого тижня повідомив, що обговорював ситуацію довкола АМКР із президентом Франції і прогнозує, що питання про реприватизацію АМКР не стоятиме.
"Arcelor Mittal Кривий Ріг є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури та катанки.
Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн. при стартовій ціні 10 млрд грн., після чого меткомбінат був перейменований в "Mittal Steel Кривий Ріг, пізніше - в "Arcelor Mittal Кривий Ріг".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас