Точка зору: Країни БРІК найближчим часом будуть тягти вгору світову економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Країни БРІК найближчим часом будуть тягти вгору світову економіку

401
Країни з економікою, що розвивається, залишаться найближчими роками локомотивом промислового зростання, вважає директор Міжнародного інституту енергетичної політики і дипломатії МЗС РФ Валерій Салигін.
"Зараз світова економіка, якщо можна так сказати, фактично вивернута навиворіт. Країни, що розвиваються, з ринками, що формуються, а йдеться, перш за все, про Китай, Індію і Бразилію, змогли уникнути наслідків загальносвітової кризи, демонструють надпозитивні темпи економічного зростання", - сказав В.Салигін "Інтерфаксу".
"Переконаний, що економіки, котрі народжуються, залишаться найближчими роками локомотивом економічного підйому", - підкреслив він.
Науковець зазначив, що "за підсумками 2010 року у вищезгаданих країнах з групи БРІК показники зростання ВВП знаходитимуться на рівні 10%, в Росії - 4,4%, тоді як в США - 2,5-3%, а в Євросоюзі - в середньому 1,5%".
"Якщо говорити про Європу, то криза в єврозоні не закінчилася, але велика частина її вже позаду", - сказав В.Салигін.
Він повідомив, що, за даними Конференції ООН з торгівлі і розвитку (ЮНКТАД), все більше інвестицій прямує у великі, які динамічно зростають, економіки. При цьому, за його словами, "перші три сходинки в рейтингу країн, що є найбільш пріоритетними для компаній з точки зору нарощування прямих інвестицій, займають Китай, Індія і Бразилія".
США, в порівнянні з результатами торішнього дослідження, змістились із 2-го на 4-е місце. Росія, як і торік, утримує 5-у позицію в рейтингу, услід за нею розташувалися Мексика, Великобританія, В'єтнам, Індонезія і Німеччина, сказав В.Салигін.
Експерти ЮНКТАД говорять про те, підкреслив він, що країни, що розвиваються, і більш менш "благополучно" пережили кризу, посідають все важливіше місце в інвестиційних стратегіях транснаціональних корпорацій.
Експерти також відзначають значну кількість компаній, які продовжують пов'язувати перспективи свого зростання зі розширенням бізнесу в Росії, повідомив В.Салигін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас