Алжир вважає розумною ціну на нафту у 100 дол за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Алжир вважає розумною ціну на нафту у 100 дол за барель

Енергетика
295
Алжир вважає "розумною" світову ціну на нафту на рівні $100 за барель, тоді як Саудівська Аравія задоволена нинішнім рівнем нафтових цін, які стримують наміри експортерів сировини як збільшити, так і знизити виробництво нафти.
На думку міністра енергетики і шахт Алжиру Юсефа Юсфі, повідомляє загальноарабський телеканал "Аль-Джазіра", в даний час світові ціни на нафту знаходяться на найкращому рівні рівні за останні роки, проте, зазначив він, якби вартість бареля нафти коливалась у межах $90-$100, то це було б "розумно".
Відповідаючи на питання журналістів за декілька днів до початку сесії ОПЕК, Ю.Юсфі повідомив, що його учасники обговорять ситуацію на ринку, а можливі рішення щодо рівня видобутку членами організації будуть прийняті лише на основі всіх думок.
Зі свого боку міністр нафти Саудівської Аравії Алі ан-Нуемі, який прибув до Відня, заявив журналістам, що в даний час нафтовий ринок "добре збалансований", назвавши "ідеальним" рівнем вартість нафти в межах $70-$80 за барель.
Саудівський представник висловив також задоволення світовим економічним розвитком.
Канал нагадує, що представники держав-членів ОПЕК, сесія якої відбудеться у Відні 14 жовтня, раніше неодноразово висловлювали задоволення ціновою ситуацією на світовому ринку нафти. Вони також не виключали зміни загального рівня видобутку ОПЕК, який зараз становить 25 млн барелів на добу.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас