Меркель: ФРС "чесно перевірить" готовність Болгарії та Румунії стати учасниками Шенгенської зони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: ФРС "чесно перевірить" готовність Болгарії та Румунії стати учасниками Шенгенської зони

330
Канцлер ФРН Ангела Меркель стримано оцінила перспективи швидкого приєднання Болгарії і Румунії до Шенгенської зони. Рішенні з відповідних заяв Софії і Бухаресту Брюссель планує прийняти в листопаді. А Німеччина піддасть "справедливій і чесній перевірці" готовність обох країн вступити до зони дії Шенгенської угоди, заявила глава уряду ФРН після закінчення зустрічі з прем'єр-міністром Болгарії Бойка Борисовом.
"Ми знаємо, наскільки важливе це питання для Болгарії", - повідомила Меркель, додавши, що Берлін підтримує зусилля Софії приєднатися до Шенгенської зони. За словами канцлера, Німеччина стежить за зусиллями, які прикладає уряд Болгарії, аби країна виконала умови такого вступу. Зокрема, Меркель підкреслила "істотний прогрес" болгарського уряду у боротьбі зі злочинністю і корупцією. Крім того, вона відзначила "солідну фінансову політику" Болгарії. Ця країна докладає "великих зусиль", аби виконати вимоги Брюсселю зі стабілізації економіки, заявила Меркель.
В свою чергу Бойка Борисов запевнив Меркель в тому, що Софія виконає критерії Шенгенської угоди. "Ми не хочемо, аби кордон Шенгенської зони проходив по Дунаю", - підкреслив болгарський прем'єр.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас