МінНС України подало позов до британського суду із розслідування діяльності Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МінНС України подало позов до британського суду із розслідування діяльності Тимошенко

564
Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи (МінНС) подало позов до відділення із цивільних і кримінальних справ Високого суду правосуддя (High Court of Justice, Queen's Bench Division) проти британської компанії Legal Business Consultants Ltd., звинувачуючи її в участі в міжнародній корупційній схемі із закупівлі міністерством зношених машин за завищеними цінами.
Як зазначається у повідомленні найнятої українським урядом юридичної компанії Akin Gump Strauss Hauer and Feld у вівторок, МінНС стверджує, що Legal Business Consultants та інші учасники схеми мали відносини власності та інші зв'язки з колишніми представниками українського уряду.
За даними міністерства, в результаті серії транзакцій було куплено 27 медичних автомобілів за надмірно завищеною ціною.
Akin Gump нагадує, що це вже другий позов до зарубіжного суду в рамках антикорупційного розслідування, замовленого новим урядом України в травні 2010 року. Перший позов до федерального суду США в Портленді (Орегон) подала державна компанія "Укрвакцина" 17 вересня за допомогою Akin Gump і компанії Trout Cacheris.
Юридичний супровід позову до британського суду, згідно із повідомленням, забезпечує компанія Nabarro LLP, котра тісно працює із Akin Gump.
"Цей другий судовий позов є результатом комплексної ревізії за дорученням уряду України, він сигналізує, що нинішня адміністрація порушує питання про корупцію дуже серйозно", - прокоментував нову судову справу представник Akin Gump Марк МакДоугалл (Mark MacDougall). За його словами, метою залучення західних судів є недопущення повторення таких випадків корупції.
Як повідомлялося, уряд України уклав угоду з Trout Cacheris, PLLC (Вашингтон, США) про оцінку фінансово-економічної діяльності органів влади за період з 2008 року по перший квартал 2010 року.
Проведення комплексного аудиту необхідне для визначення реального фінансово-економічного стану держави, "правомірності і законності використання бюджетних коштів урядом Юлії Тимошенко, що, у свою чергу, дозволить забезпечити ефективне подолання наслідків кризи", пояснювали тоді в прес-службі уряду.
Trout Cacheris залучила до аудиту відоме в світі агентство розслідувань Kroll, Inc. і міжнародну юридичну фірму Akin Gump Strauss Hauer & Feld, LLP.
Ю.Тимошенко очолювала уряд України з 4 лютого по 8 вересня 2005 року.
Зараз тимчасово виконуючим обов'язки глави МінНС є Михайло Болотських. 12 липня цього року Верховна Рада звільнила Нестора Шуфрича з посади міністра із питань надзвичайних ситуацій у зв'язку з переходом на іншу роботу. Напередодні голосування Н.Шуфрич був призначений заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас