Мати Гарі Поттера виявилася впливовішою від Єлизавети II — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мати Гарі Поттера виявилася впливовішою від Єлизавети II

68
Автор епопеї про юного чарівника Гарі Поттера письменниця Джоан Роулінг зайняла перше місце, за версією британських ЗМІ, в рейтингу найвпливовіших жінок країни, випередивши навіть королеву Єлизавету II. Про це повідомляє газета Guardian.
Над списком трудились головні редактори 20 провідних британських видань з нагоди 100-річного ювілею видавничого будинку National Magazine Company. За словами представників компанії, Роулінг була нагороджена за її талант, завзятість в досягненні мети і благородні вчинки.
На другий рядок рейтингу потрапила дружина відомого британського футболіста Вікторія Бекхем, яку модні критики охрестили "іконою стилю". А ось королеві Єлизаветі II дісталося лише третє місце. Шосту позицію зайняла дружина прем'єр-міністра країни Саманта Кемерон.
Нагадаємо, минулого тижня журнал Forbes опублікував список наймогутніших жінок світу, і лідером рейтингу стала дружина американського президента Мішель Обама. Вона обійшла в рейтингу і канцлера Німеччини Ангелу Меркель, яка лідирувала торік, а на цей раз стала лише четвертою, і дружину президента Франції Карлу Бруні, яка опустилася на 35-й рядок.
Другою в списку після дружини президента США виявилася глава продовольчої компанії Kraft Foods Ірен Розенфельд. До трійки лідерів потрапила і популярна в Штатах телеведуча Опра Уїнфрі.
В першій десятці також названі держсекретар США Хіларі Клінтон, співачки Леді Гага і Бейонс. Британські ЗМІ нарекли: королева Єлизавета II отримала лише 41-е місце. А вітчизняні журналісти відзначили, що в топ-100 впливових представниць прекрасної статі, на жаль, не попала жодна росіянка.
За матеріалами:
Утро
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас