Дитина народилась через 20 років після запліднення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дитина народилась через 20 років після запліднення

178
У США народилось незвичайна дитина. Її було зачато у пробірці 20 років тому. У 1990 р. американська родинна пара перенесла декілька процедур екстракорпорального запліднення (ЕКЗ), одна з яких увінчалася успіхом. Інших ембріонів заморозили до кращих часів.
Двоє з них були серйозно пошкоджені при размороженні, ще один ембріон загинув після перенесення в тіло жінки. Четвертий прижився в матці 42-річної американки, яка протягом 10 років безуспішно намагалася зачати немовля.. У травні 2010 р. жінка народила здорового хлопчика. Звіт про її вагітність був опублікований в журналі Fertility and Sterility.
Новонароджений одразу поставив рекорд. За словами лікарів, це найтриваліший термін зберігання ембріона в кріобанку, що завершився народженням здорової дитини. У 2005 р. в США народженням здорових дітей завершилися дві вагітності із використанням ембріонів, які зберігалися у замороженому стані впродовж 13 років.
Нагадаємо, австралійські вчені вважають, що люди через десять років припинять займатися сексом для зачаття дітей, тому що це неефективно. Дуже скоро немовлят поголовно почнуть вирощувати у пробірках. А секс залишиться людям лише для отримання задоволення.
За дослідженням Джона Іовіча, яке було опубліковано в журналі Reproductive BioMedicine Online, люди вважатимуть перевагу екстракорпоральному заплідненню (ЕКЗ) - зачаттю у пробірці. Воно набагато зручніше, ніж "рулетка" в разі звичайного зачаття і дозволить не лише замовити стать, але і багато зовнішніх характеристик - такі як колір очей, волосся і т.ін. Крім того, дітей майбутнього позбавлять від генетичних захворювань.
Науковці навіть навели у своїй статті дані досвіду із вирощування в пробірках ембріонів худоби. За їх словами, воно в 100 разів ефективніше, ніж натуральне відтворення. Тому ніщо не заважає людям також перейти на штучне запліднення.
Діти із пробірки є однією з улюблених тем фантастів. Змальовуючи майбутнє людства, письменники і сценаристи не раз зображали світ, населений штучно відтвореними людьми. Серед найяскравіших прикладів книга Олдоса Хакслі "Про чудовий новий світ" і фільм Ендрю Ніккола "Гаттака".
За матеріалами:
Утро
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас