Космічний корабель для туристів злетів над пустелею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Космічний корабель для туристів злетів над пустелею

76
Описані у фантастичних книгах і фільмах польоти звичайних людей в космос зовсім скоро можуть стати реальністю. У США в неділю відбувся пробний запуск першого космічного корабля, створеного спеціально для туристів. Про це повідомив представник компанії Virgin Galactic, що розробила унікальний апарат SpaceShipTwo.
Літак-носій WhiteKnightTwo (WK2) підняв космічний корабель на висоту близько 13 тис. м і відчепив над пустелею Моджаве в штаті Каліфорнія. Після цього корабель, керований двома пілотами, Пітом Зібольдом і Майком Алсбері, пролетів без двигунів 11 хвилин і приземлився на аеродромі. Всього ж випробування зайняли 25 хвилин.
За експериментом пильно стежили сили безпеки США і представники уряду. Під час минулого випробування в SpaceShipTwo не спрацював один з ракетних двигунів.
Найближчим часом засновник Virgin Galactic Річард Бренсон планує провести польоти з включенням ракетного двигуна. Ці тести триватимуть до 2011 року. Вже в 2012 р. почнуться комерційні польоти. Близько 370 астронавти-аматори заплатили компанії Virgin Galactic до $50 млн за свої майбутні польоти в космос. Виходить, що декілька хвилин кожного польоту обійдуться туристам в $200 тисяч.
Комерційні рейси здійснюватимуться з Нью-Мексико, де зараз будується космодром. Представники компанії Virgin Galactic і інші високопоставлені особи зберуться на цьому космодромі 22 жовтня 2010 р. для того, щоб відкрити злітно-посадочну смугу.
За матеріалами:
Утро
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас