Інтернет-видання подало до суду на Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інтернет-видання подало до суду на Януковича

666
Інтернет-видання "Українська правда" подало судовий позов до президента Віктора Януковича. Причиною стала відмова Януковича повідомити, засновником якого акціонерного товариства він є.
Позов подано до Вищого адміністративного суду і взято до розгляду. Провадження у справі відкрите 5 жовтня. Судова суперечка розглядатиметься колегією з п'яти суддів.
Її інтереси в справі має намір представляти Інститут масової інформації.
Інтернет-видання вимагає зобов'язати президента України Віктора Януковича оприлюднити повну назву емітента акцій, якими він володіє.
4 червня був поданий інформаційний запит до адміністрації президента з приводу надання інформації про господарське товариство, акціонером якого виступає президент Янукович.
Листом від 20 липня перший заступник глави адміністрації президента Олена Лукаш відмовила в наданні цієї інформації, оскільки запит нібито "виходять за межі наданих прав на отримання відкритої інформації".
2 серпня був направлений повторний запит тепер уже до безпосередньо до президента Януковича. Листом від 8 вересня 2010 керівник прес-служби адміністрації президента Денис Іванеско повторно відмовив в отриманні такої інформації.
В своїй декларації про доходи Янукович вказав, що має внески в статутні капітали підприємств, установ і організацій номінальною вартістю 6,5 тисяч гривень.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас