Британці визнали вівторок найбільш невдалим днем тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці визнали вівторок найбільш невдалим днем тижня

68
Найбільш невдалим днем тижня для жителів Великобританії виявився вівторок.
Про це свідчать результати дослідження, проведеного Лондонською школою економіки. В опитуванні взяли участь більше 20 тисяч жителів країни.
Під час дослідження його учасники повинні були двічі в день звітувати про свій емоційний стан. Британці були зобов'язані звітувати про свій настрій, про те, де вони знаходяться, чим займаються і хто їх супроводжує.
В підсумку з'ясувалося, що більшість учасників експерименту відчувають себе пригніченими саме по вівторках, а не щопонеділка, як прийнято вважати. На думку фахівців, відсутність гарного настрою по вівторках пояснюється тим, що цього дня люди глибоко занурюються в роботу і при цьому усвідомлюють, що до вихідних ще довго.
А у понеділок, передбачили учені, багато хто знаходиться на хвилі гарного настрою, який пов'язаний із хорошими вихідними.
Традиційно вважається, що найбільш невдалим і найважчим днем тижня є саме понеділок. За поширеною теорією, людині важко виходити на роботу і занурюватись у повсякденні справи в понеділок, оскільки цього дня їй доводиться боротись із наслідками вихідних (наприклад, із сонливістю і похміллям).
Нелюбовь людей до понеділків також збережена в масовій культурі. Наприклад, кіт Гарфілд, відомий тим, що дуже не любить понеділки, а в репертуарі ірландського музиканта сера Боба Гелдофа є пісня під назвою "I Don't Like Mondays" (Мені не подобаються понеділки).
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас