Медвєдєв: У Росії корупція не вважається ганебною, вона є звичною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медвєдєв: У Росії корупція не вважається ганебною, вона є звичною

Казна та Політика
401
Президент Росії Дмитро Медвєдєв під час сьогоднішньої зустрічі з американськими підприємцями в "Сколково" назвав корупцію проблемою універсальною, причому не лише російською. "Корупція є скрізь, але наша проблема поки полягає в тому, що у нас корупція, на жаль, не вважається ганебною, вона є звичною", - заявив глава держави. У цьому, відмітив президент РФ, і виявляється велика різниця між корупцією в Росії та в інших країнах.
"Саме ось цей розрив нам і потрібно здолати", - сказав він.
Проте, за словами Медвєдєва, вирішення проблеми полягає не в прийнятті більшої кількості законів.
Він з жалем констатував, що це і ментальна проблема. "І тут нам є чому повчитися у американців, які теж ніколи не були стерильними і проходили дуже різні відрізки в своєму розвитку, але в якийсь період вони пройшли цей шлях. Нам теж потрібно це зробити", - відзначив президент РФ.
Кажучи про зустріч, Медвєдєв відмітив, що це вдала ідея, оскільки "тут зібралися люди, які справді хочуть добитися загального результату, в яких немає шор і якихось заздалегідь підготовлених уявлень".
Він додав, що у виступах багато звучало, "що у нас є спільні підходи і є спільне майбутнє, хоча є ще і достатня кількість проблем, над якими нам всім доведеться працювати".
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас