Експерт: Євро ослаблений і має перейти у фазу корекції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Євро ослаблений і має перейти у фазу корекції

Валюта
1913
Cередньозважена ціна американської валюти в обмінниках сьогодні, 11 жовтня , складає 7,9450/7,9760 грн/дол., що майже повністю збігається з курсом на закриття в п'ятницю. Про це розповів експерт аналітичного департаменту "X-Trade Brokers Ukraine" Володимир Олексюк.
Вихідний день в США (День Колумба) позначиться на активності торговців українського міжбанку. Ймовірно, на ринку сьогодні нема великих операцій і це дозволить курсу триматися на поточному рівні.
Національний банк в п'ятницю, 8 жовтня, продав банкам свої депозитні сертифікати на загальну суму 885 млн. гривень. Обсяг залучених коштів відповідає величині надлишкової ліквідності банків, які як і раніше нарощують свої депозитні портфелі.
На даний час від злагодженості роботи Нацбанку залежність курсу гривні дуже велика, великі зусилля витрачаються на зниження надлишку вільних грошей, які ні в якому разі не повинні конвертуватися у валюту.
Курс євро продовжує стримуватися на максимумі останніх 8 місяців. Його котирування сьогодні складають 11,01/11,18 грн/євро. Чекання, що ФРС збільшить підтримку американської економіки на тлі слабких даних з ринку праці, підігрівають інвесторів ризикувати, залишаючи довгі позиції по євро. "Проте євро на даний момент ослаблений швидким зростанням і має перейти у фазу корекції", - резюмував Олексюк.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас