ЄЦБ може дозволити собі зберегти базову відсоткову ставку біля рекордного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ може дозволити собі зберегти базову відсоткову ставку біля рекордного мінімуму

Казна та Політика
244
Європейський центральний банк (ЄЦБ) може дозволити собі зберегти базову відсоткову ставку біля рекордного мінімуму у зв'язку з очікуваним сповільненням економічного зростання в єврозоні і низьким рівнем інфляції.
Про це заявив член ради керівників ЄЦБ і глава ЦБ Бельгії Гі Каден в рамках засідання Міжнародного валютного фонду 8-10 жовтня.
"Ціновий тиск в єврозоні залишається стриманим, інфляційні чекання стійкі. Немає жодних причин міняти нашу позицію щодо кредитно-грошової політики", - наводить слова Кадена агентство Bloomberg.
Каден сказав, що зростання ВВП єврозони сповільниться в другому півріччі 2010 року і в 2011 році в порівнянні з незвичайно сильним підйомом в другому кварталі.
"Хоча перспективи для єврозони не такі вже погані, зберігаються ризики сповільнення зростання в інших регіонах світу", - додав він.
ЄЦБ утримує базову відсоткову ставку на рекордно низькому рівні в 1% вже 18 місяців поспіль. Крім того, цього місяця ЦБ єврозони прийняв рішення продовжити надання банкам необмеженої ліквідності і в 2011 році.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас