Експерти: Банки зведуться на ноги, тільки оптимізуючи свої витрати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Банки зведуться на ноги, тільки оптимізуючи свої витрати

Кредит&Депозит
357
Незважаючи на повернення клієнтів до банків і приплив депозитів, фінансові установи разом із залученням грошей зараз активно займаються оптимізацією своєї діяльності, причому це стосується не лише українських, але і європейських банків.
"Всі країни, всі фінансові й економічні структури, які хочуть вижити, повинні зменшити свої витрати, так би мовити, затягнути пояси. Тому коли я читаю про те, що, наприклад, "Банк Форум" зменшує кількість відділень, це говорить про те, що банк думає, що він робить. Це абсолютно правильна стратегія на сьогоднішній день", - вважає Олександр Сугоняко, президент Асоціації українських банків.
Керівники банків підтверджують ефективність таких дій. "Ми істотно змінили систему і структуру управління банком, реорганізувавши 30 незалежних філій в 6 регіональних центрів", - заявив Ярослав Колесник, голова правління ПАТ "Банк Форум".
"Це логічні кроки, якими супроводжуються стабільні відносини з нашим головним акціонером - німецьким банком Commerzbank Group", - підтримує колегу Кшиштоф Кужбік, член правління ПАТ "Банк Форум".
Паралельно зі скороченням операційних витрат багато банків нарощують фінансові потужності. Так, той же ПАТ "Банк Форум" цього року збільшив власний статутний капітал майже удвічі - до 4,5 мільярдів гривень, а вже в жовтні, як прогнозують у фінустанові, він зросте ще на 1,5-2 мільярди гривень. Збільшити статутний капітал удалося завдяки ресурсам Commerzbank Group - другого за величиною банку в Німеччині, який володіє 94,52% акцій ПАТ "Банк Форум".
"В разі Commerzbank Group і дочірнього ПАТ "Банк Форум" разом з Європейським банком реконструкції і розвитку ми рекапіталізували банк. Наприклад, торік Європейський банк вклав туди 80 мільйонів доларів, і зараз закінчується процес, де Commerzbank підвищує капітал ПАТ "Банк Форум" на понад 200 мільйонів доларів. Все це підтверджує, що банк дуже добре пережив кризу, і ми впевнені в його майбутньому", - говорить Андре Куусвек, директор ЄБРР в Україні.
Стратегію ПАТ "Банк Форум" схвалюють і в Національному банку України. "Банк повною мірою виконує всі взяті на себе зобов'язання - як щоденні платежі, так і інші зобов'язання перед своїми клієнтами. Банк дотримується встановлених Національним банком економічних нормативів, норм обов'язкового резервування, працює в звичайному режимі", - підтвердив заступник голови Національного банку України (НБУ) Володимир Кротюк агентству "Інтерфакс-Україна".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас