В Житомирі йдуть газові бої за крісло мера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Житомирі йдуть газові бої за крісло мера

Казна та Політика
590
10 жовтня увечері в Житомирі відбулося засідання комісії з питань техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій міськвиконкому. Комісія прийняла рішення почати підключення міських котелень до газопостачання і в зв'язку з цим звернутися до губернатора області.
Причиною критичної ситуації стало небажання газопостачальної компанії "Житомиргаз" подавати газ міським котельням відповідно до доручення першого віце-прем'єра Андрія Клюєва про початок опалювального сезону, передає прес-служба Житомирської міської ради.
Як відомо, 5 жовтня Кабінет міністрів України розпорядився невідкладно почати в Україні опалювальний сезон, в першу чергу на об'єктах соціальної сфери. Окрім цього, розпорядження про початок опалювального сезону видали голова Житомирської обласної адміністрації Сергій Рижук і мер Житомира Віра Шелудченко.
За даними комунального підприємства "Житомиртеплокомуненерго", всі міські котельні Житомира готові до подачі теплоносія в садки, школи і лікарні. Проте станом на ранок понеділка 11 жовтня "Житомиргаз" так і не почав подачу газу на міські котельні. При цьому подача газу на котельні інших міст області (Коростень, Новоград-Волинський, Малин, Бердичів), як і в цілому по Україні, почалася.
Житомирський політолог Михайло Городок зв'язує вибіркове виконання "Житомиргаз" урядового доручення з політичними мотивами. "Зрив опалювального сезону вигідний опонентам чинного мера Житомира. Один з сильних претендентів в мери - Михайло Заславський, колишній заступник директора ДК "Газ України", який володіє міцними зв'язками в газовій сфері, якими він може користуватися в своїй політичній боротьбі", - говорить експерт.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас