Кудрін: Всі ключові рішення в економіці РФ приймає Путін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Всі ключові рішення в економіці РФ приймає Путін

Казна та Політика
397
Всі ключові рішення в економіці Росії приймає прем'єр-міністр Володимир Путін. Таку заяву в інтерв'ю фінансовому журналу Euromoney зробив міністр фінансів Олексій Кудрін, передає Reuters.
"Він (Путін) особисто приймає всі головні рішення, відповідно до свого бачення національної економіки", - заявив Кудрін. "Що стосується податків, дефіциту бюджету, великих державних програм, всі рішення обговорюються з прем'єром і президентом", - пояснив він.
Міністр також відзначив, що Путін приймає далеко не всі економічні ініціативи. "Путін - перш за все політик, і він намагається дотриматися балансу - соціального і політичного", - підкреслив Кудрін.
На думку видання, надмірна обережність глави мінфіну, що особливо стосується видаткових статей бюджету, не додала йому популярності серед в політичних колах Росії, проте саме ці рішення допомогли здолати країні глобальну фінансово-економічну кризу при мінімумі втрат.
Напередодні журнал "Euromoney" визнав главу російського Мінфіну Олексія Кудріна міністром фінансів року. Видання оцінило його зусилля зі збереження надприбутків, що надійшли до російського бюджету в результаті високих цін на нафту і створення стабілізаційного фонду, який згодом допоміг Росії вийти з глобальної фінансової кризи в набагато кращій формі, ніж цього чекали експерти.
З 1991 року журнал щороку присуджує "Винагороди за кращі досягнення" лідерам в області банківської справи, фінансів і інвестицій в 70 країнах світу.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас