Учені зможуть обчислювати вічне кохання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учені зможуть обчислювати вічне кохання

368
Американські вчені з'ясували, що передбачити долю романтичних стосунків можна за допомогою аналізу лексикону одного з партнерів. Тепер дослідники зможуть обчислювати, чи буде кохання "вічним", за допомогою тесту на словесні асоціації.
Дане дослідження провели співробітники Університету Рочестера (США). У експерименті взяли участь 116 добровольців.
В процесі тестів піддослідним показували слова з позитивним смисловим забарвленням, наприклад, "мир" і "спільне користування майном" і негативно забарвлені, такі, як "горе" і "ворожість".
Спочатку людей просили натиснути кнопку всякий раз, коли побачене ними слово з позитивним значенням асоціювалося, на думку піддослідних, з їх партнером. Під час другого тесту добровольці повинні були робити майже те ж саме, лише їм необхідно було відзначати "погані" слова, які могли б бути пов'язані з їхньою коханою людиною.
При цьому завдання мали виконуватися швидко - в учасників експерименту не було часу на обдумування своїх відповідей. В результаті виявилось, що люди, стосунки яких були на межі розриву, набагато частіше використовували негативно забарвлені слова для характеристики свого партнера.
"Що найбільше вразило мене в цьому експерименті, так це те, що розроблена нами методика діагностики романтичних стосунків виявилася набагато ефективнішою, ніж та інформація, яку повідомили про своїх партнерів піддослідні", - говорить Рональд Рогг, керівник дослідження.
За словами вченого, у людей, які в процесі тестів демонстрували негативне ставлення до свого коханого, ризик розриву стосунків протягом року з моменту експерименту підвищувався в сім разів. Так, з 116 учасників дослідів 11 порвали зі своїми партнерами за вказаний період часу, як і прогнозували вчені.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас