"Ъ": Євросоюз просить Київ визначитись: він з Європою чи СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Євросоюз просить Київ визначитись: він з Європою чи СНД

724
Україні потрібно визначитися, яка мета для неї важливіша - Митний союз із країнами СНД або зона вільної торгівлі з Європейським Союзом. Про це в інтерв'ю "Коммерсантъ-Украина" заявила керівник європейської делегації на переговорах України і ЄС про створення зони вільної торгівлі Єва Синовець.
"Я розумію, що ви повинні жити у мирі зі своїми сусідами, своїми природними партнерами, повинні робити з ними бізнес. Єдине, що нас непокоїть - чи не приймете ви рішення про приєднання до Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану? Ви повинні зробити політичний вибір, при цьому вам слід розуміти, що приєднання до союзу країн-не учасниць СОТ зруйнує переговори з ЄС про створення зони вільної торгівлі, а також ускладнить торговельні відносини України з іншими країнами-учасницями СОТ".
За словами експерта, захищати свого виробника, закриваючи кордони, це не вихід. "Це не дозволяє таким компаніям відчувати себе в безпеці в довгостроковій перспективі. Сьогодні ваші автомобілебудівники захищені від імпорту з Європи, але навіть при цьому вони не відчувають себе в безпеці, адже у вас є ЗВТ з Росією, а в Росії зараз йдуть інвестиції в автомобілебудування. Проблема ваших компаній в тому, що вони не проявляли активності в модернізації, не інвестували в свої виробництва. Звичайно, в Україні будуть певні групи виробників, яким для порятунку доведеться провести непрості реформи. Але в середньо- і довгостроковій перспективі це принесе прибуток", - переконана Синовець.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас