Гриценко: Підвищення пенсійного віку для жінок: "тупе ситуативне рішення" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гриценко: Підвищення пенсійного віку для жінок: "тупе ситуативне рішення"

Казна та Політика
491
Голова парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони, лідер партії "Цивільна позиція" Анатолій Гриценко вважає, що підвищення пенсійного віку для жінок - це не реформа, а просто нісенітниця.
"Підходити до вирішення пенсійної проблеми потрібно комплексно, тоді це буде реформа. А піднімання пенсійного віку - лише тупе ситуативне рішення", - заявив політик в ефірі Донецької державної телекомпанії, повідомляє прес-служба Гриценка.
Політик розкритикував пенсійну систему, що діяла, яка "містить великі дисбаланси: максимальна пенсія перевищує мінімальну в 75 разів”. Лідер "Цивільної позиції" переконаний, що різниця не може бути вище 10 разів.
Крім того, він вважає несправедливим, коли людина, яка працювала 10 років і та, яка пропрацювала 40 років, отримують однакову пенсію.
"Пенсія повинна залежати від стажу роботи, отримуваної зарплати та умов праці. Тобто бути значно вищою там, де людина може втратити здоров'я", - зазначив Гриценко.
Також він звернув увагу на постійний дисбаланс в Пенсійному фонді.
"Ми працюємо і щодня з нашої зарплати беруть гроші до Пенсійного фонду. А потім нам розповідають, що кожного року, і цей рік - не виключення, чомусь в тому ж Пенсійному фонді грошей немає", - зазначив політик і нагадав, що дефіцит Пенсійного фонду зазвичай покривається з бюджету, забираючи кошти, які могли піти на медицину, освіту і тому подібне.
Причини дефіциту Пенсійного фонду, на переконання Гриценка, лежать не лише в демографічній площині.
"Більшу проблему становить тіньова економіка, адже більшість людей працюють без офіційного оформлення на роботу, або оформляються частково, отримуючи переважну більшість зарплати в конверті", - сказав депутат.
Зазначимо, експерти також вважають, що питання підвищення пенсійного віку для жінок до 60 років - нічого не дає українським жінкам, і нічого не дає для того, що збалансувати бюджет ПФУ.
Дефіцит бюджету Пенсійного фонду України складає близько 65 млрд гривень. Якщо і далі Україна зволікатиме з пенсійною реформою, в 2012 році дефіцит бюджету пенсійного фонду перевищить 100 млрд гривень.
Нагадаємо, що в Україні 78% громадян живуть за межею бідності.
Для того, аби відпрацювати 15,3 млрд дол кредиту МВФ, багатьом нашим співгромадянам доведеться заробляти на жадану пенсію мало не все життя, оскільки європейський фонд нав'язує нам свою стандартну програму заходів, яка, на його думку, автоматично поліпшить економічний стан України.
Слідуючи рекомендаціям МВФ, уряд планує зрівняти терміни виходу на пенсію жінок і чоловіків і підвищити пенсійний стаж.
Після того, як пенсійний вік чоловіків і жінок зрівняють, його піднімуть вже для всіх. Це може бути як 62 роки, так і 65 років.
На сьогодні чоловіки-українці в середньому живуть 62 роки, а жінки - 74 роки.
Україна вже стала другим найбільшим боржником МВФ.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас