В Угорщині зберігається загроза повторного витоку токсичних відходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Угорщині зберігається загроза повторного витоку токсичних відходів

285
Через п'ять днів після аварії на глиноземному заводі в центральній Угорщині існує небезпека прориву греблі на сховищі рідких токсичних відходів. Про це передає dpa.
За словами прем'єр-міністра Угорщини, Віктора Орбана, будівельники вже розпочали будівництво нової загороджувальної споруди, оскільки існує вірогідність виникнення нової тріщини в резервуарі для токсичних відходів.
Не виключено, що сотні тисяч кубічних метрів червоного шламу можуть знову затопити околиці і потрапити в акваторії річок. Заплановано, що нова аварійна гребля буде п'ять метрів заввишки, до двадцяти метрів завширшки і 400 метрів в довжину.
Жителів довколишнього села Колонтар, всього близько 800 осіб вже евакуйовано, передає AFP. Евакуація, яка почалася рано вранці в суботу, як запевняє місцева влада, є лише запобіжним засобом. Жителів Колонтара розміщують в спортивних центрах і школах сусіднього міста Айки.
В п'ятницю, 8 жовтня, угорська влада заявила, що фахівцям удалося зупинити поширення отруйних відходів, і тим самим запобігти небезпеці забруднення Дунаю. Не дивлячись на це, багато хто висловлює побоювання, що спекотна і суха погода, яка встановилася в Угорщині, призведе до того, що рідкі відходи перетворяться на пил і токсичні і радіоактивні речовини потраплять в атмосферу.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас