Обама просить прибічників скинутись по 3 долара на вибори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама просить прибічників скинутись по 3 долара на вибори

Казна та Політика
276
Президент США Барак Обама звернувся до своїх прибічників із закликом пожертвувати по три долари на виборчу кампанію, аби згуртувати фінансовий ресурс мас в протистоянні з мільярдерами.
"Ставки на цих виборах дуже великі. Будь ласка, пожертвуй 3 долари. Долар до долара, підтримай чим можеш", - говориться в листах, розісланих від імені Обами.
Вибори у США, які відбудуться 2 листопада, аналітики називають референдумом довіри до Обами, оскільки протистояння між демократами і республіканцями йде на всіх рівнях - від битви за федеральний сенат до поєдинків за губернаторські крісла і контроль над місцевими законодавчими органами в багатьох штатах.
Експерти стурбовані тим, що найконсервативніше політичне крило - "Рух Чаювання" - набирає політичних обертів на тлі протестних настроїв електорату.
"Дуже великі інтереси стоять на шляху наших змін, їх представники хочуть, аби їх консервативні прибічники узяли під контроль сенат. І вони роблять це за допомогою мільярдерів і зацікавлених корпорацій", - говориться в листі від імені Обами.
Американські ЗМІ стверджують, що "чайну партію" фінансують брати Коч, нафтові магнати, невдоволені, зокрема, мораторієм на буріння в прибережному шельфі, введеним Обамой після аварії на платформі BP, найбільшої екологічної катастрофи для Луїзіани. Обоє входять до десятки найбагатших американців із сукупним капіталом 35 млрд. дол.
Команда Обами активно використовує Інтернет і мобільні засоби зв'язку для координації прибічників ще з президентської виборчої кампанії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас