Як роздавалась іпотека у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як роздавалась іпотека у США

Нерухомість
625
За словами високопоставленого співробітника банку Wells Fargo, він перевіряв лише дати на документах про видачу 150 іпотечних кредитів, які підписував щодня.
Таке ставлення до видачі позик він пояснив довірою до колег, які, на його думку, робили всю необхідну роботу із перевірки кредитоспроможності позичальників і достовірності наданих ними даних, повідомляє Associated Press.
Банки GMAC Mortgage, Bank of America і JPMorgan Chase & Co. були змушені припинити процеси відчуження житла у боржників з іпотеки після того, як їх співробітники розповіли про схожу практику.
Однак представники Wells Fargo стверджують, що документація банку, що стосується вилучень нерухомості, знаходиться у повному порядку і що припиняти ці процедури фінансова установа не має наміру.
Юристи зазначають, що тисячі позичальників потенційно можуть оскаржити справи про відчуження їх житла за борги. Але добитися припинення цих процедур у більшості з них не вийде, попереджають аналітики.
Нагадаємо, що в серпні банки США вилучили 95,4 тисяч об'єктів житла у позичальників, що прострочили виплати з іпотечних кредитів. Ця цифра на 2% вища за колишній абсолютний рекорд, встановлений в травні цього року.
Порівняно з липнем кількість відчужених об'єктів зросла на 3%, а відносно серпня 2009 року - на 25%. Для порівняння: за весь докризовий 2005 рік зареєстровано близько 100 тис. іпотечних вилучень.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас