СБ: економіку РФ стримує слабка Європа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ: економіку РФ стримує слабка Європа

Казна та Політика
397
Головний економіст Світового банку по Європі і Центральній Азії Індерміт Гілл вважає, що антикризове управління економіки в Росії побудоване правильно, узятий владою країни курс на диверсифікацію теж правильний, але Росія все більше інтегрується в загальноєвропейську економічну систему, що і стримує темпи її економічного розвитку.
Він пояснив, що темпи зростання російської економіки, як і всіх сусідніх з нею країн, "гальмує" стан справ в розвинених країнах Західної Європи, де економічна ситуація зараз далека від бажаної.
При цьому він додав, що в країнах Східної Європи намітилося позитивне зростання. В сукупності, в 2010 році воно складає майже 4%. В той же час Гілл не упевнений, що таке зростання є стабільним, оскільки в цих країнах рівень безробіття залишається стабільно високим, і немає передумов до того, що в найближчій перспективі, аж до 2012 року, ситуація зміниться.
В свою чергу віце-президент СБ по регіону Європи і Центральної Азії Філіпп Ле У'Еру зазначив, що найбільші успіхи демонструють економіки Туркменістану і Туреччини, негативні темпи зростання показують Киргизія, Латвія, Румунія та кілька інших країн регіону.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас